Big Dream

Η Ascaso κατασκεύασε μια ενεργειακά αποδοτική μηχανή καφέ, μεγάλης αντοχής και εξαιρετικής υγιεινή, η οποία διαθέτεί όλα όσα χρειάζεται για να φτιάξει τον τέλειο espresso.

Σας προσκαλούμε να έρθετε και να ανακαλύψετε τα υπέροχα χαρακτηριστικά της. Η πανέμορφη Big Dream είναι αποτέλεσμα πολλών χρόνων σχεδιασμού και ενθουσιασμού μια ομάδας μηχανικών που είχαν την φιλοδοξία να αλλάξουν 100 χρόνια ιστορίας.


100 χρόνια πριν

Η πρώτη μηχανή espresso κατασκευάστηκε πριν από περισσότερα από 100 χρόνια. Από τότε, τα υλικά που χρησιμοποιούνταν για να κατασκευαστούν οι μηχανές καφέ άλλαξαν ελάχιστα.

Ναι, 100 χρόνια…

Σε αυτά τα 100 χρόνια σημειώθηκε μια τεράστια εξέλιξη σε όλους τους τομείς, όπως το σχέδιο, τα εξωτερικά υλικά και τα ηλεκτρονικά συστήματα που διευκολύνουν και βελτιώνουν την εκχύλιση του καφέ. Όμως μέσα στην καρδιά της μηχανής τίποτα δεν είχε αλλάξει εδώ και πάνω από έναν αιώνα. Ο ορείχαλκος και ο χαλκός παραμένουν τα βασικά συστατικά των μηχανών καφέ. Ωστόσο, σύμφωνα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους δεν αποτελούν την καλύτερη επιλογή για την θερμική σταθερότητα, την ενεργειακη απόδοση, τη μηχανολογική αντοχή και την αντίσταση κατά των αλάτων.

Γιατί λοιπόν να μην αναζητήσουμε το καλύτερο?

Η τεχνική μας ομάδα από αφοσιωμένους μηχανικούς αφιέρωσε περισσότερα από 4 χρόνια σε αυτό το έργο. Θέλαμε να εξελιχθούμε. Να αλλάξουμε 100 χρόνια ιστορίας. Διότι υπήρχαν κι άλλες επιλογές εκεί έξω και ήταν καλύτερες.

Στο εργοστάσιο της Ascaso, στη Βαρκελώνη έγινε το μεγάλο βήμα: πάνω από έναν αιώνα αργότερα κατασκευάστηκε η πρώτη μηχανή καφέ χωρίς τα συμβατικά υλικά κατασκευής του περασμένου αιώνα, αλλά αντικαθιστώντας τα με 100% ανοξείδωτο ατσάλι.

Παγκοσμίως η πρώτη μηχανή καφέ, της οποίας όλα τα εξαρτήματα αποτελούνται από 100% ανοξείδωτο ατσάλι.

Αγαπάμε το ανοξείδωτο ατσάλι!
Είναι πιθανόν ένα από τα ωραιότερα υλικά που κατασκεύασε ποτέ ο άνθρωπος.

Χρησιμοποιείται συχνά σε χειρουργικά εργαλεία, σε δοχεία για φαγητό σε χώρους μαζικής εστίασης, στην φαρμακοβιομηχανία, την αεροναυπηγική, σε σωλήνες πόσιμου νερού και τώρα πλέον και σε μηχανές καφέ.

Με αυτήν μας την καινοτομία (και πολύ ενθουσιασμό) καταφέραμε να σχεδιάσουμε ένα μοναδικό προϊόν. H Big Dream είναι η απάντηση στην πρόκληση που δέχθηκαν οι μηχανικοί της Ascaso.

Long Life: Κατασκευασμένη για να κρατήσει

Χάρη στο ανοξείδωτο ατσάλι η Ascaso έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα ανθεκτικό προϊόν στον χρόνο κι επομένως πιο βιώσιμο. Συγκεκριμένα, η μηχανική αντίσταση του υλικού αυτού εξασφαλίζει την μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μηχανής καφέ.

Είναι ανθεκτικό στη διάβρωση, σε θερμοκρασίες μέχρι και 300°C, στο νερό, τον ατμό και την υγρασία. Επίσης, το ανοξείδωτο ατσάλι εμποδίζει τη συσσώρευση αλάτων, η οποία προκαλεί το 70% των επισκευών των επαγγελματικών μηχανών καφέ.

Ενεργειακή απόδοση

Εν τω μεταξύ το ανοξείδωτο ατσάλι είναι πολύ κακός αγωγός της θερμότητας με αποτέλεσμα να είναι και πολύ κακός στο να τη μεταδίδει. Επομένως, είναι ένα υλικό που απαιτεί λιγότερη ενέργεια για να διατηρήσει τη θερμική σταθερότητα. Αυτό το χαρακτηριστικό του έχει ως αποτέλεσμα τη βελιτωμένη ενεργειακή απόδοση. Διατηρώντας την κατάλληλη θερμοκρασία για τη λειτουργία, η μηχανή απαιτεί λιγότερη ενέργεια.

Εκτός από τη χρήση του υλικού αυτού, η ομάδα μηχανικών της Ascaso υιοθέτησε κάποια επιπλεόν μέτρα για την εξοικονόμηση ενέργειας κατά 40% σε σύγκρισή με μια παραδοσιακή μηχανή, κατασκευασμένη από χαλκό και ορείχαλκο.
Πρόσθετα μέτρα:

 • Ηλεκτρονική διαχείρηση της θερμοκρασίας. Λογισμικό και αισθητήρες υψηλής ακρίβειας που διαχειρίζονται αυτόματα το σύστημα. Προγραμματιζόμενες λειτουργίες αναμονής και ενεροποίησης / απενεργοποίησης
 • Έλεγχος με σύστημα PID σε όλα τα boiler, με ακριβέστερους και γρηγορότερους θερμοστάτες από το παραδοσιακό σύστημα μηχανικής πίεσης.
 • Το σύστημα Multi - boiler επιτρέπει να τίθεται σε λειτουργία και καταναλώνει ισχύ μόνο το κομμάτι της μηχανής που χρησιμοποιείται την δεδομένη στιγμή. Κάθε group μπορεί να ενεργοποιηθεί ή να απενεργοποιηθεί ανεξάρτητα.
 • Θερμική μόνωση από υψηλής ποιότητας υλικά για τα boiler καφέ και ατμού. τα θερμομονωτικά ISOSOL αυξάνουν σημαντικά την ποιότητας της μηχανής καφέ.

100% καφές. 100% Υγεία

Το ανοξείδωτο ατσάλι δεν χρειάζεται κανένα είδος προστατευτικής επίστρωσης ή καλλωπισμού (με χρήση χρωμίου ή νικελίου, όπως οι συμβατικές μηχανές) , όπως επίσης δεν χρειάζονται χημικά προϊόντα ή προϊόντα με οξύ για να συντηρηθεί, καθώς έχει την ιδιότητα να εμποδίζει τη συσσώρευση αλάτων.

Στην περίπτωση του espresso, ο καφές μετατρέπεται σε ρόφημα, αφού το νερού περάσει πρώτα από ένα συγκεκριμένο κύκλωμα, στην σωστή πίεση και στην σωστή θερμοκρασία. Το κύκλωμα αυτό κατασκευάζεται συνήθως από χαλκό, ορείχαλκο, νικέλιο και χρώμιο - υλικά, τα οποία έχει αποδειχθεί πως κατά την εκχύλιση του καφέ περνάνε μέσα στο νερό, σε μικρό ή μεγαλύτερο βαθμό, αλλοιώνοντας τους πολύτιμους κόκκους καφέ που έχουν επιλεχθεί τόσο προσεκτικά για να σας χαρίσουν την φοβερή απόλαση ενός αρωματικού φλυτζανιού καφέ.

Με τα εσωτερικά εξαρτήματα από ανοξείδωτο ατσάλι δεν υπάρχει μετακίνηση μετάλλων κατά την εκχύλιση του καφέ, όπως συμβαίνει στις μηχανές που έχουν κατασκευαστεί από χαλκό και ορείχαλκο. Από μια δόση espresso έχετε αποτέλεσμα 100% αυθεντικό, καθαρό καφέ στο φλυτζάνι σας, χωρίς τη διείσδυση άλλων στοιχείων, τα οποία μπορεί να επηρεάσουν τη γεύση, το χρώμα ή την υφή του. Χβωρίς νικέλιο, μόλυβδο ή cadm

Τεχνολογία αιχμής

Η Big Dream έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με την πιο εξελιγμένη τεχνολογία, τόσο στα υλικά, όσο και το λογισμικό της.

Τα εσωτερικά εξαρτήματα από ανοξείδωτο ατσάλι (ανερξάρτητα από το άν το νερό περνάει μέσα από αυτά ή όχι), την τοποθετούν αυτόματα στις μηχανές "της επόμενη γενιάς". Ωστόσο διαθέτει και πολλά άλλα νέα χαρακτηριστικά.

Hardware. Στην Big Dream θα βρείτε εξαρτήματα τελευταίας γενιάς: Πολύ σταθερά group με διπλή συγκόλληση, θερμική επένδυση στα group και τα boiler, βαλβίδες ατμού μεγάλης ανθεκτικότητας, φίλτρα ακριβείας, RGB LED, όλες οι βαλβίδες είναι από ανοξείδωτο ατσάλι... και πολλά άλλα. Πολλά από αυτά τα χαρακτηριστικά δεν υπήρχαν νωρίτερα στην βιομηχανία.

Software. Το κλειδι για την κατασκευή ενός προϊόντος υψηλής τεχνολογίας. Η Ascaso έχει σχεδιάσει ένα εντελώς νέο, υπερσύγχρονο, state-of -the-art λογισμικό που σας δίνει τον πλήρη έλεγχο της μηχανής από την οθόνη αφής. Διαθέτει όλα τα είδη των λειτουργιών, ειδοποιήσεις και μετρήσεις, με γρόγορο και διαισθητικό έλεγχο και είναι μοναδικό στον τομέα του.


Κύρια χαρακτηριστικά

 • Κατασκευάζεται από 100% ανοξείδωτο ατσάλι. Όλα τα εξαρτήματα κατασκευάζονται επίσης από ανοξείδωτο ατσάλι, αντικαθιστώντας τον χαλκό και τον ορείχαλκο των παραδοσιακών μηχανών καφέ.
 • Ένα στιβαρό, ανθεκτικό σώμα από ανοξείδωτο ατσάλι 2.5mm.
 • Τεχνολογία multi - boiler (on/off by group).
 • Ανεξάρτητο boiler ατμού.
 • TΘερμομονωτικό υλικό στο boiler (καφές / ατμός) και στα group.
 • Έλεγχος θερμοκρασίας PID (+ 0.1°) για κάθε group και boiler ατμού.
 • Θερμική σταθερότητα (+/- 0.2º)
 • Δυναμική προθέρμανση στα group.
 • Ενεργειακή απόδοση (-40%)
 • 2 επιλογές προεκχύλισης (κανονική και soft).
 • Ζεστό νερό. Διπλή επιλογή (ένταση) br>
 • Ακριβής έλεγχος της θερμοκρασίας για την εκχύλιση.
 • Δυνατό ακροφύσιο (12 mm, προστασία κατά των αλάτων και διπλό τοίχωμα από ανοξείδωτο ατσάλι))
 • Φίλτρα ακριβείας από ανοξείδωτο ατσάλι AISI 304. Πάχος: 1 mm Με όλες τις στάνταρ διαστάσεις: 7/14/18/21 g.
 • Ρυθμιζόμενο cup warmer. Από τους 30° ως τους 60°.
 • TFT οθόνη αφής. Λειτουργικό και διαισθητικό λογισμικό. Πολλαπλή λειτουργία. Πλήρης έλεγχος.
 • Σχεδιασμένη για τους barista: Ύψος 49cm, εφέ "καθρέφτη", χειριστήρια ατμού με μοχλό: 2 θέσεις, φωτάκια LED, RGB LED στα κουμπιά, 5 επιλογές.
 • Διάφορα χρώματα και επιλογές ρύθμισης.